Geweld is geen oplossing!

NSV-Gent organiseerde gisteren in de Blandijncampus te Gent een debat over de toekomst van Vlaanderen en Nederland, met als debatteurs Filip Dewinter (VB), Jean Marie Dedecker (LDD), Mark Demesmaeker (N-VA) en de Nederlandse professor Andries Postma (CDA). Spijtig voor NSV moest dit debat worden afgelast wegens groot protest en geweld tussen extreem-rechtse en extreem-linkse studenten en militanten.

Eerst en vooral is het spijtig voor de democratie, iedereen zou het recht moeten hebben om een debat te organiseren, te debatteren en om tegen een debat te protesteren, maar als er fysiek geweld aan te pas komt is er weinig sprake van democratie.

Vanuit de kant van het Vlaams Belang vallen al snel de woorden ‘agressieve onverdraagzame extreem-linksen’, en ik geloof wel dat het meeste geweld van de linkse betogers kwam, maar de extreem-rechtsen moeten ook in hun eigen boezem kijken. Eerst en vooral zien we aan de zijde van Dewinter Luc Vermeulen (rechts op foto), leider van de aktiegroep van Voorpost. Voorpost had sterke banden met de Vlaamse Militanten Orde en zijn net als het VMO niet vies van een stootje uit te delen. Bovendien gaf NSV-leider, Arno D’hooge, voor de camera een vreemde verklaring, ik citeer: “we laten ons niet chanteren, desnoods valt er maar een euh… (glimlach), ja we gaan sowieso naar binnen als er een linkse blokkade staat, breken we er gewoon door, zo simpel is dat! – (interviewer:) Dus toch met geweld? – nee niet met geweld…”, dit lijkt me vrij dubbelzinnig. Tenslotte nog één opmerking, volgens mij heeft de universiteit Gent wel een deftige geluidsinstallatie, waarom in godsnaam heeft Filip Dewinter dan een megafoon meegebracht? Het is uiteraard een handig instrument om je militanten op te jutten en je tegenstanders te provoceren.

Uiteindelijk was dit een slechte zaak voor (extreem-)links, hierdoor dreigen de linkse studentenclub gesanctioneerd te worden door het Gentse Politiek Filosofische Konvent waartoe zij behoren. Dat terwijl volgens mij veel van de keetschoppers geen lid zijn van een linkse studentenclub laat staan student zijn aan de Universiteit Gent. Daarbovenop kan het VB nu weer iets toevoegen aan hun ‘lijst der slachtofferrollen’.

Advertenties

~ door rubenvdh op oktober 8, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: