Hou de Sint in Antwerpen!

Ik was maandag op de Antwerpse gemeenteraad en heb daar enkele leuke debatten gehoord. Eén van de debatten en stemmingen ging over de het bouwproject ‘Eksterlaar’ in Deurne. Zelf weet ik niet veel over dat dossier, maar veel andere leden uit het publiek waren wel serieus emotioneel over dit onderwerp, zo ver zelfs dat Patrick Janssens het publiek aanmaande om het debat niet te verstoren en rustig te blijven.

Een leuker debat ging over Sinterklaas, Wim Wienen van de VB had vraagtekens bij het format van de VRT over de intrede van de Sint, dit zou namelijk te veel geld vragen van de stad zelf (namelijk €114.950). Ook de ontvangst door de Burgemeester vond Wienen geen goed plan, hij gaf zijn voorkeur voor een ‘kind-burgemeester’. Jurgen Verstrepen van LDD beweerde chauvinistisch te zijn en benadrukte dat de Sint naar de stad moet blijven komen, maar had zijn twijfels over de sponsoring. Als Antwerpenaar kan je eigenlijk moeilijk chauvinistisch zijn, wij leven nu éénmaal in de beste stad ter wereld, maar nu terug ter zake, ik vindt het maar vreemd dat een uiterst liberale partij als LDD zich zorgen maakt over het teveel aan sponsoring en logo-vertoon, hoort dit dan niet onder de vrijemarktprincipe?

Ik ga akkoord met Patrick Janssens’ verdediging, hij stelt dat we voor deze prijs Antwerpen een hele namiddag ‘reclame’ krijgt, bovendien is dit een serieuze hoogdag voor de middenstand (café’s, restaurants) in de stad. Een ‘kind-burgemeester’ lijkt me geen goed plan, hoewel het gespeeld is moet het voor de kindjes wel echt lijken, anders zal de vraag vallen “mama, wie is die man, dat is de burgemeester toch niet?”.

Wie dit jaar waarschijnlijk wel in de zak van Sinterklaas moet is Maya Detiège, zij vond het nodig om tijdens Janssens’ betoog hem te onderbreken om Wienen er op te duiden dat de Sint niet echt bestaat. Slechte manieren en ongeloof in de Sint… ik zou maar een lieve brief schrijven mevr. Detiège!

Advertenties

~ door rubenvdh op oktober 26, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: