Zondag en Maandag, 16 & 17 november, dag 5 & 6 van de projectweken.

Mijn zondagmorgen startte met een koffiekoek en de zevende dag op de televisie. Deze begon met een debat over de problemen met de benoeming van Thierry, de burgemeester van Linkebeek. Voor een debat is het moeilijk om notities te nemen, elke deelnemer probeert zo veel mogelijk te zeggen, er wordt veel door elkaar gesproken etc. Voor de rest komen nog enkele andere politieke thema’s aan bod (deze kan u in een fiche zien). Wat me stoort aan de Zevende dag is dat ze hun eigen identiteit niet kennen. Ze willen zich profileren als een gezellige zondagmorgen-show, maar 2/3 van de onderwerpen zijn eigenlijk wel redelijk zware kost. Het resultaat is dat je een hevig ingewikkeld politiek debat krijgt, afgewisseld met de nieuwe hit van Dana Winner, waarna een andere politieker weer een ingewikkelde uitleg komt komt geven en waarschijnlijk steken ze daar nog 20 minuten sport in. Bij mij komt het over als een rommeltje, in het Journaal komen alle thema’s logisch één per één aan bod, terwijl in de Zevende dag alles door elkaar wordt gegeven, zo start én eindigt de uitzending met een politiek debat.

Maandag konden we onze voxpop opnemen, zulke filmopdrachten doe ik wel graag. We hadden enkele goede vragen voorbereid, maar al snel merkten we dat we misschien iets makkelijkere vragen moesten stellen, meeste mensen willen blijkbaar niet teveel nadenken.

Ook kwamen we te weten dat we verder konden gaan in het domein ‘Binnenlandse Politiek’, wat wel een geruststelling is, want over binnenlandse politiek vind je nu éénmaal veel meer artikels dan over wetenschap. Helaas krijg ik wel wat het gevoel dat er maar weinig in de politiek gebeurt, daarom onder andere dat er gisteren in de zevende dag een debat was over een vrij oud onderwerp. Ik hoop echt dat er morgen iets groots gebeurt.

Advertenties

~ door rubenvdh op november 18, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: