Verband en verwachtingen bij sportjournalistiek

Mijnsport verband met Sport(journalistiek):
Ik ben zelf geen fantastisch atletisch persoon, maar dat betekent niet dat ik geen interesse in sport heb. Wel probeer ik me meestal te verdiepen in minder bekende en minder populaire sporten, zo heb ik reeds ervaring met zeilen en rugby en wacht ik nog steeds op het eerste Antwerpse Slamball-team.
Zelf vind ik het wat spijtig dat de Vlaamse sportjournalistiek zich meestal houdt op voetbal, wielrennen en tennis. Uiteraard zijn deze sporten ware Vlaamse cultuurelementen, maar het is nu net de taak van de media als ‘het venster van de wereld’ om mensen hun beeld over sport te verbreden. Bij wijze van voorbeeld was er tijdens de projectweken het nieuwsbericht over de 16-jarige Brit die een record wou vestigen door met z’n boot rond de zee te varen. Het is heel fijn dat de VRT dit in zijn journaal wil zetten, maar helaas moeten we het terugvinden bij het gewone nieuws, bij de faits-d’hiver, en niet in het sportnieuws.

Mijn verwachtingen bij Sport(journalistiek):
Toen ik te horen kreeg dat ‘sport’ ons maatschappelijk thema werd, keek ik er eerst wat tegen op, ik begreep niet goed hoe daar de lessen mee te vullen zouden zijn, maar later, zeker na het zien van de documentaire over Muhammed Ali, zag ik welke maatschappelijke inpakt bepaalde sportlegendes en historische sportgebeurtenissen hebben.
Zo hoop ik in de volgende weken meer het nut te zien in het uitzenden van de voetbaluitslagen, voorlopig lijken die me onnodig. Als je fan van een club of sport bent ga je toch gewoon er info over zoeken, in gespecialiseerde tijdschriften of op het web, niet waar?
Ik weet dat er in de sportwereld veel geld omgaat en dat deze wereld ook een rijke geschiedenis heeft, maar toch ben ik zeer benieuwd hoe de docenten dit zullen aanpakken. Volgens mij is het voor hen evenzeer een ware opdracht.

Advertenties

~ door rubenvdh op december 7, 2008.

Eén reactie to “Verband en verwachtingen bij sportjournalistiek”

  1. Ja man ik hoop ook al enorm lang op het allereerste slamball team of een indoor rugby team =)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: