Wordt de Vlaemsche Vampier de nieuwe Uri Geller?

In de Nederlandse show ‘De Nieuwe Uri Geller’ op SBS6 steelt de Vlaming Vincent Neels de show met zijn vampieract. Op de finaleshow vrijdag zal de het duidelijk worden wie met de prijs gaat lopen. Vincent Neels’ act heeft reeds een hoop controverse veroorzaakt en de grootste tegenstander is waarschijnlijk wel de jury zelf, Uri Geller.
In het programma brengen enkele mentalisten (gedachtelezers) hun act en het publiek stemt dan welke performers mogen blijven voor de volgende show. Vrijdag is de laatste aflevering, de overblijvende kandidaten zijn de ‘vampier’, Vincent Neels, de nog steeds anonieme, ‘the Mask’, en het duo Yelle & Ghani.
Vincent Neels’ act is voornamelijk gebaseerd op de vampierenmythe, een onderdeel hiervan is het eten van dieren, eerst bloedzuigers, later wormen. Hoewel zijn duistere act veel fans en een hoop stemmen opleverd, zijn er naast Uri Geller ook Christengroepen die veel verweer tonen.
Enkele shows terug ging het jurylid razend te keer vanwege Neefs’ act, zoals te zien is in dit filmpje.
In Nederland is deze Vlaemsche Vampier reeds een grote bv geworden, met reeds een eigen stripverhaal, een spel en andere merchandise.

Advertenties

~ door rubenvdh op maart 4, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: