Projectweken Dag 1: ‘Der in vliegen’

We waren enthousiast aan ons onderwerp begonnen, misschien een beetje té enthousiast, zonder voldoende vooronderzoek trokken we al naar de politietoren (Oudaan), om daar te vragen op welke manier de politie drugtoeristen detecteert en welke straffen hieraan vasthingen. Ook wilden we de politie vragen welke gevaren eventueel kunnen komen kijken bij het onderzoek van dit onderwerp.

Op de Oudaan werden we verwezen naar de ‘lokale recherche’ op de Mechelsesteenweg, nu fiets ik bijna elke dag door die straat en wist ik helemaal niet dat daar een politiekantoor was. Op de Oudaan werd ons verteld eerst te telefoneren maar helaas geraakten we op die manier niet binnen (aan de telefoon kregen we enkel een piepend modem-geluid). Dus zijn we er zo heen getrokken, helaas worden we daar op een nogal onvriendelijke manier ondervraagd naar onze taak en intenties. Ze zullen ons nog laten weten of gesprek of interview mogelijk is.

Hierna bezoekten we het SODA (Stedelijk Overleg Drugs Antwerpen). Deze organisatie verzorgt het overleg tussen het Antwerpse schepencollege enerzijds en de straathoekwerkers, begeleiders en organisaties anderzijds inzake drugs. Hoewel zij niet specifiek met drugstoerisme bezig zijn hebben ze ons wel meer informatie kunnen geven over druggebruik (en de behandeling ervan) in de stad en hebben ze ons ook verwezen naar enkele goede bronnen (Antwerpse Drugs- en Alcohol Monitor) en instanties (vzw Trekt Uw Plant).

Terug op school kwamen we tot de conclusie dat we misschien beter nog eerst wat lees- en schrijfwerk doen. Daar beginnen we morgen aan.

Advertenties

~ door rubenvdh op maart 24, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: