Wat is Alfa Tsentr, wie is the Junsui?

alfa tsentrOp het internet vindt men al snel een vreemde website of een bizar filmpje, maar dit is wel iets totaal ongewoon. Als je dit intypt als URL: http://174.133.240.117 kom je op een vreemde Engelse google-pagina, daar typ je dan ‘alfa tsentr’ of ‘alpha center’ in. Plots draait heel het beeld en krijg je eerst een logo te zien, gevolgd door een live-beeld van een vrouw in het wit gekleed, in een witte kamer. Het lijkt alsof ze opgesloten is. Als we de film verlaten komen we op de site van NSE, Nippon Shin Eisi, waar het Junsui project wordt geïntroduceerd.

Het verhaal doet zich de ronde dat dit beelden zijn uit een Japanse of Russische basis waarbinnen experimenten gebeuren om een genetisch perfecte persoon te creëren. De naam is ook toepasselijk, ‘junsui’ is de Japanse benaming voor ‘zuiver’. Een tijd geleden werd je van het filmpje automatisch gestuurd naar de facebook-pagina van ‘The Junsui‘, deze is volgens mij de leidster van van het onderzoek, of het beeld van de perfecte persoon. Op deze pagina wordt vaak verwezen naar de opgesloten vrouw, ze wordt ‘little bird’ genoemd, een vogeltje opgesloten in een kooi? Andere keren kreeg je een vreemd filmpje te zien.

Hoewel het allemaal heel cool klinkt zal het waarschijnlijk niets meer zijn dan een hoax, een reclamestunt hoogstwaarschijnlijk. Video-beelden zijn bovendien sowieso niet live, soms als je snel twee keer na elkaar kijkt zie je haar in een volledig andere houding. De sterkte van de website is eveneens zijn zwakte, dit sterk staaltje webdesign zorgt dat het hele gebeuren heel moeilijk te geloven is. In ieder geval, als iemand het antwoord heeft, vertel het me dan alsjeblieft, want ik weet het ook niet meer!

UPDATE:
Als je nu naar http://174.133.240.117 en ‘alfa tsentr’ intypt krijg je waarschijnlijk helaas niets meer te zien dan een lege witte kamer. Vannacht verschenen deze zinnen als facebook-status van the junsui: ‘THEY DEFILE HER THIS INSTANT. WATCH HER. WATCH HER. DO NOT STOP WATCHING HER. http://174.133.240.117/ “alfa tsentr”‘ en ‘ WATCH HER. WATCH HER. SHE IS THE FUTURE. http://174.133.240.117/ “alfa tsentr”‘. Al wie op dat moment ging kijken kreeg deze video te zien. Het lijkt alsof ‘little bird’ haar opsluiting zo beu was dat ze dreigde zichzelf neer te steken met een pen. Plots werd een soort gas in haar cel gegooid, zij valt is slaap of wordt onbewusteloos en ze wordt buitengedragen door een gemaskerde man. Dit gebeuren maakt de hele zaak nog veel enger dan ze eigenlijk is, bovendien zit ik nu met nog meer vragen, is het experiment hiermee mislukt, zal ze terug in haar cel belanden?

Update II:
Als je nu ‘alfa tsentr’ op de vreemde pagina intypt krijg je gewoon de google-hits met dat trefwoord, maar als je nu ‘future’ intypt krijg je terug een speciaal filmpje. Voor wie het zelf wil zien, ga naar http://174.133.240.117 en typ daar dan ‘future’ in. Je krijgt dezelfde vrouw te zien, maar dan in een donkere kamer. Door een soort telecomsysteem wordt ze ondervraagd, ze antwoord met onder andere ‘da’, dus neem ik aan dat ze Russisch spreekt, als er iemand is die dit kan vertalen voor mij laat het me alsjeblieft weten!

Advertenties

~ door rubenvdh op september 14, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: