Obama, Fox en Billo!

FoxGisteren was ik sterk onder de indruk van dit videofragment. Het behandelt het gevecht tussen de Obama-regering en het FOX-televisiestation. Voor zij die niet op de hoogte zijn van de situatie, sinds zijn oprichting 15 jaar geleden wordt FOX-news sterk beïnvloed door de republikeinse partij. Wat er voor zorgt dat ze de vorige jaren sterk achter Bush stonden en nu sterk tegen Obama staan. Als je het videofragment ziet merk je waarschijnlijk al snel wat ik bedoel. De woordvoerdster verdedigt zich door te zeggen dat elk nieuwsprogramma een ideologie heeft. In België zit er ook nog steeds een kleine ideologie achter iedere krant, maar zo ver als Foxnews zullen ze niet gaan.

FOX heeft wel een zeer vreemde programmatie, in hun nieuwsprogramma’s werken ze de democratische partij tegen en durven ze een rechtse ideologie te tonen, terwijl één van hun populairste programma’s net eerder links en progressief is, ik heb het namelijk over ‘The Simpsons’. In het programma wordt vaak gelachen met hun positie als progressieve show op een rechtse zender. De Simpsons kunnen gelukkig op een hoop fans rekenen waardoor ze zo veel mogen lachen met FOX als ze willen zonder buitengegooid te worden.

Naast Bart en Homer Simpsons is er nog een ander karikatuur op FOX die ik lachwekkend maar helaas ook choquerend vind. Bill O’ Reily  heeft zijn eigen nieuwsshow, waar hij verschillende gasten (linkse) gasten uitnodigt voor een debat, dat soms uitmond in een scheldpartij, alles voor kijkcijfers uiteraard! een voorbeeld hieronder:

Advertenties

~ door rubenvdh op november 4, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: