10 redenen waarom The Simpsons naar België moeten komen

Enkele weken geleden startte in de VS het nieuwe seizoen van ‘Futurama’ en wees maar zeker dat ik ernaar uitkeek! Maar nu wil ik me richten op het meer dan 20 jaar oude werk dat Matt Groening zo bekend heeft gemaakt: The Simpsons! Door de 20 jaar heeft de show vele wendingen moeten nemen, vele mensen haakten af van de show, maar ik ben altijd een trouwe fan gebleven. Naast de verschillende sterren staat The Simpsons ook bekend om hun ‘The Simpsons go to …’-afleveringen, waarin ze verschillende landen bezoeken. Australië, Brazillië, China, Italië, Frankrijk, Japan, Engeland, Israël, Afrika hebben de revue reeds gepasseerd, volgens mij wordt het tijd dat ze eens komen kijken in het huis van de EU en de NAVO, land van chocolade, frieten en aanhoudende politieke problematiek. The Simpsons moeten België bezoeken, zolang het nog bestaat en wel om deze redenen:

10. Tax-shelter van VAF

Dit is nogal een technische puntje, het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds), heeft een Tax Shelter waardoor een buitenlandse filmproductie tot 150% kan worden terugbetaald. Dat betekent dat de research in Vlaanderen door het ‘The Simpsons’-productieteam niet alleen terugbetaald wordt maar het zou hen zelfs geld opbrengen, lijkt me al een mooie reden!

9. ‘België bestaat niet’

Er is heel wat zever te vinden op het internet, maar persoonlijk vind ik dit wel één van de beste: Belgium doesn’t exist! Een hele website gewijd aan het gerucht dat België niet zou bestaan. Het erge is zelfs dat sommige mensen dit echt geloven, hopelijk kan een bezoekje van The Simpsons daar verandering in brengen!

8. Ons nationaal monument zijn ‘ballen’!

Het atomium maakt duidelijk dat we een land met ballen zijn, daar moet ik niet meer woorden aan vuil maken.

7. Europees Minister-president is mr. Burns

De nieuwe Europese Minister-president is een Belg en volgens mij ook een ver familielid van de alombekende Montgommery Burns, ’s werelds rijkste én oudste man ter wereld. Bekijk de foto’s maar eens.

5. Niet ‘french fries’, ‘freedom fries’, maar ‘belgian fries’

In 2003, wilden verschillende Amerikanen de benaming ‘french fries’ veranderen naar ‘freedom fries’ uit onvrede omdat Frankrijk niet mee wou doen in de invasie van Irak. Een beetje vreemd aangezien ‘french letters’ een synoniem is voor condooms en condooms dus ‘freedom letters’ zouden moeten worden genoemd. Als we in het verleden gaan kijken merken we dat frieten helemaal niet uit Frankrijk komen, maar uit België. The Simpsons zijn net als vele Amerikanen grote liefhebbers van fast-food, dus zou het wel interessant zijn om de échte herkomst van frieten te geven!

4. Peeing john

Welk land heeft een betere mascotte dan een plassend mannetje. Manneke-pis heeft wel iets weg van Bart Simpson (zeker in de foto hierboven), maar geef toe, hij is stout en ondeugend maar toch iedereen is iedereen er fan van. (Dezelfde reden als het Atomium eigenlijk maar dan grappiger.)

3. België is het échte land of chocolat (en wafels)

Een zware fout in de aflevering ‘Burns verkaufen der Kraftwerk’ (Seizoen 3, aflevering 11). Enkele Duitse zakenmensen nemen Burns’ kerncentrale over, in een memorabele scene verwijzen ze naar Duitsland als ‘het land van chocolade’, dit wordt gevolgd door een leuke fantasie over een chocolade-land. Allemaal leuk en wel, maar eigenlijk is België wel het land waar de beste chocolade vandaan komt en waar het ontdekt is. Maar ze maken het goed als ze een bezoekje brengen aan België.

2. Kuifje IS BELGISCH!!!

In “the Simpsons” is recent nog meermaals verwezen naar de stripheld ‘Kuifje’, zelfs Bart is een fan, als Belg vind ik dat heel fijn uiteraard. Ondertussen is dat reeds driemaal gebeurt maar over de laatste keer vond ik toch wat gemengde gevoelens! De aflevering ‘Once Upon a Time in Springfield’ (Seizoen 21, aflevering 10) eindigt in een romantische scene waar je onder andere Kuifje en Kapitein Haddock ziet huilen. Wat doet Kuifje in Parijs en waarom konden ze geen Franse stripheld kiezen? (Waarschijnlijk waren die niet bekend genoeg.) Kortom bezoek België en zet hem in Brussel waar hij hoort!

1. België is het bierland

We weten allemaal dat Homer Simpson een grote genieter van bier is, een land als België is voor hem dus een echt paradijs. Meer nog ik heb een tijd terug hier in België ‘Duff Beer’ gevonden, ik kan je zeggen, dat was vuile rommel! Laat Homer maar eens hier op café komen en wat échte bieren proeven!

Advertenties

~ door rubenvdh op juli 8, 2010.

Eén reactie to “10 redenen waarom The Simpsons naar België moeten komen”

  1. das waar ik ben kkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    grote fan van ‘ The Simpsons ‘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: