Drie animatiereeksen voor de prijs van 1 post!

Sommigen zullen het al weten, maar ik ben een gigantische fan van komische animatieseries. Tussen The Simpsons, South Park, Futurama, Family Guy, American Dad en The Cleveland Show zijn er plots drie nieuwe bijgekomen. Nu ja, de eerste is niet echt “nieuw”.

Even wat geschiedenis voor zij die na de jaren 80 geboren zijn. Beavis & Butthead waren gedurende de jaren 90 misschien wel het grappigste duo die je op de buis kon vinden. De twee domme puberale onzinverspreidende metalheads die er alles aan deden om meisjes te ‘scoren’ waren zowel de helden als de anti-helden van de Amerikaanse, en later wereldwijde jeugd.

Wat werkte in de jaren 90 werkt blijkbaar ook in de jaren … 10? Moeten we het zo noemen? In ieder geval, Beavis & Butthead hebben hun come-back gemaakt én wat belangrijker is, niets in hun stijl is veranderd. De serie heeft nog steeds dezelfde lelijke tekenstijl en ze geven op dezelfde manier commentaar op muziekvideo’s. Het enige verschil is dat ze nu ook de volle commentaarlading geven aan MTV-programma’s zoals ‘The Jersey Shore’. Waarschijnlijk is dit wel een parodie op de vele klachten dat er te veel non-muzikale programma’s op MTV. Geniet van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen!
http://vimeo.com/31266954

Maar dat is nog alles! Voor al wie dacht dat Beavis & Butthead een vreemde show was heb ik weer iets nieuws. ‘Allen Gregory’ gaat over de gelijknamige superslimme zevenjarige zoon van een homofiel koppel die het leven op de lagere school probeert te overleven op zijn eigen manier. In zekere zin is hij te vergelijken met Stewie Griffin uit ‘Family Guy’. De reeks is bedacht door Jonah Hill, de goedlachse acteur die vaak samenspeelt met mijn dubbelganger (Seth Rogen) in onder andere ‘Superbad’, ‘Knocked Up’ en ‘Funny People’, Hill verzorgt ook de stem van de excentrieke jongeman. De commentaar rond deze show is héél verschillend, de ene vindt het zo grappig als iets, de andere zet meteen z’n tv af. Ikzelf vind het … vreemd, het is een show zoals je nog nooit hebt gezien en dat trekt me aan en daarom blijf ik kijken!

Tenslotte iets waar alle Amerikanen fan van zijn, hamburgers! ‘Bob’s Burgers’ gaat over het gezin rond een hamburgertenthouder. Het brein hierachter is H. Jon Benjamin, een onbekende voor meeste mensen maar hij heeft reeds in heel wat komische series meegewerkt, onder andere de subtiel komische ‘Dr. Katz’, voor wie het zich nog kan herinneren van de jaren 90. ‘Bob’s Burgers’ is minder subtiel maar zeker niet minder grappig. De personages zijn zo gek als een achterdeur en compleet overdreven. De setting van een hamburgertent maakt alles nog een pak leuker. Het is nog af te wachten wanneer deze series op de Vlaamse TV komen, voor mij zijn ze in ieder geval welkom!

Advertenties

~ door rubenvdh op november 20, 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: