De Kortste Maand: Don’t Play No Game That I Can’t Win

Daar komt tussen de kortfilms toch een videoclip doorgeslopen, maar voor The Beastie Boys wil ik altijd een uitzondering maken. ‘Don’t play No Game That I Can’t Win’ is een geweldig nummer dat het hip-hop-trio samen met Santigold opnam voor hun laatste album ‘Hot Sauce Committee part 2’. Van de Beastie Boys weten we dat ze speciaal, gek maar vooral grappig zijn, deze videoclip is daar geen uitzondering op.

We vinden de bende midden in een optreden dat plots onder vuur komt te staan, dit is de start van een hele reeks avonturen. Waarschijnlijk hebben ze het budget voor de cast helemaal opgedaan aan de bekendheden in hun vorige videoclip, ‘Make  Some Noise’, want deze is helemaal uitgespeeld met poppen, een soort actionman-poppen.

Het brein achter deze kortfilm is de legendarische regisseur Spike Jonze, hoewel hij reeds enkele fijne langspeelfilms heeft gemaakt (‘Where The Wild Things Are’, ‘Being John Malkovich’), staat hij voornamelijk bekend als regisseur van videoclips, zo is het achter het brein achter videoclips van Björk, The Breeders, The Chemical Brothers, Daft Punk, Ludacris, The Notorious B.I.G.,  P.Diddy, R.E.M., Sonic Youth, Weezer, Tenacious D, Jay-Z, Kanye West en bijna alle videoclips van The Beastie Boys, een uitgebreid repertoire dus. Eventueel kan er gezegd worden dat hij het idee voor de videoclip gestolen heeft uit ‘The Hell Song’ van de puberpunkgroep Sum 41 maar volgens mij zijn de twee videoclips absoluut niet te vergelijken.

Kortom, geniet ervan!

Advertenties

~ door rubenvdh op februari 3, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: