De Kortste Maand: Ghosts

Voor we verder gaan met ‘de Kortste Maand’, is het misschien belangrijk om een kortfilm te definiëren, volgens de ‘Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ is het een film van 40 minuten lang of korter, inclusief de voor- en aftiteling. Dat is belangrijk te weten, omdat onze volgende kortfilm namelijk 39 minuten lang is, kwestie dat ik geen klachten krijg.

Bij de naam ‘Ghosts’ zullen velen waarschijnlijk denken aan de film ‘Ghost’ de film van 1990 met Patrick Swayze, moge ironisch genoeg zijn ziel rusten, maar vandaag heb ik het over de kortfilm rond Michael Jackson, moge ironisch genoeg ook zijn ziel rusten. Hoewel hij nu reeds 2,5 jaar dood is, wordt MJ nog vaak gespot als spook.

In 1997 kwam de excentrieke popstar namelijk af met deze korte griezel-musical. In feite was de kortfilm redelijk onopgemerkt voorbijgeen, nochtans zaten heel wat topmensen achter de productie ervan. In de schrijversstoel naast Michael Jackson zat namelijk niemand minder dan griezellegende Stephen King. De regisseur is Stan Winston (ook moge zijn ziel rusten), iemand die nooit bekend stond voor zijn regie, maar wel voor zijn make-up en special effects. Zo was hij in zijn carrière 11 keer genomineerd voor de Oscars voor beste make-up en beste visual effects. Dankzij ‘Aliens’ en ‘Terminator 2’ heeft hij 3 beeldjes kunnen binnenhalen. Tenslotte nog ééntje voor de aandachtige kijker, wie goed oplet kan een jonge Mos Def terugvinden, de rapper/acteur uit onder andere ‘The Hitchhiker’s Guide To the Galaxy’ en de TV-reeks ‘Dexter’.

Dat de kortfilm ondanks deze topmensen onopgemerkt is gebleven is geen verrassing. De nummers in de kortefilm zijn goed maar het zijn zeker niet Michael Jackson’s hits. Voor de rest heeft de kortfilm sterke special effects en goeie make-up en daar houdt het in ieder geval op. Interessant om één keer te zien dus, al is het maar uit eerbetoon voor Michael Jackson en Stan Winston.

Kortom, geniet ervan!

Morgen starten we de week met een nieuw thema, iets wat deze week ook al een paar keer is opgedoken, namelijk animatie! Het wordt tijd dat we ‘Cars’ en ‘Madagascar’ tonen hoe animatiefilms echt moeten zijn!

Advertenties

~ door rubenvdh op februari 5, 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: